BAGAIMANA MENUKAR RM250 MENJADI RM15,000 DALAM MASA 60 HARI DIRUMAH?

Posted on Januari 8, 2007. Filed under: Some Ideas |

Tajuk di atas sungguh menarik sekali. Ia merupakan satu rahsia bagaimana menjadikan wang anda berkembang dengan cepat dan selamat tanpa perlu menanggung apa-apa risiko. Anda boleh menukarkan wang sebanyak RM250 dan menjadikannya hingga RM15,000 dalam masa 60 hari dengan menggunakan satu rahsia dan teknik yang mudah dan menarik. Kaedah ini merupakan satu pendekatan perniagaan yang mudah di mana anda tidak perlu menemui sesiapa pun.

 

Anda boleh bekerja dengan tenang dan selesa di rumah tanpa sebarang gangguan. Anda hanya perlu menggunakan sedikit masa sahaja untuk menjalankan usaha ini. Tiada kaedah lain yang lebih menarik dan mudah daripada ini. Ianya bukanlah satu perjudian ataupun satu pelaburan dalam saham, satu sistem gandaan wang atau skim cepat kaya. Lupakan semua perkara yang mengarut ini.

 

BAGAIMANA PERKARA INI BOLEH BERLAKU?

 

Anda hanya perlu melaburkan sejumlah wang yang dimaksudkan itu untuk membuat iklan di akhbar atau majalah dan memberitahu ramai orang bahawa anda mempunyai “sesuatu” yang bernilai dan sangat penting untuk mereka (pembaca). Sebagaimana yang kita semua ketahui, pembaca akhbar dan majalah merupakan golongan pembaca yang berbagai. Sebahagian daripada mereka mungkin terdiri daripada golongan pelajar, remaja, golongan pekerja, pesara dan sebagainya. Tujuan mereka membaca akhbar pula berlainan.

 

Ada yang suka membaca berita semasa, berita sensasi, perniagaan, mencari peluang kerja, memiliki hobi, mencari peluang perniagaan, mencari peluang pinjaman wang dan bermacam-macam lagi kategori pembaca. Di sini terdapat ruang untuk mencari wang dengan banyaknya setiap hari. Bagi mereka yang inovatif dan berfikiran kreatif sudah tentu akan dapat melihat berbagai peluang di dalamnya. Anda boleh membuat iklan apa sahaja. Sama ada ianya dalam bentuk perkhidmatan ataupun perniagaan sebenar. Saya akan mengajar anda “RAHSIA” untuk mendapatkan wang yang banyak daripada iklan ini.

 

MILIKI RAHSIA INI SEKARANG!

 

Sejak 4 tahun lalu saya telah menggunakan rahsia ini di mana pada ketika itu saya masih baru di alam pekerjaan dan baru mengalami satu keaiban dalam hidup. Saya gagal dalam perniagaan, tiada wang, dan saya juga telah ditinggalkan oleh kekasih kerana kejadian tersebut.

 

 

Saya telah menemui satu rahsia unik pada satu hari sewaktu saya sedang membaca majalah terbitan luar negeri. RAHSIANYA ialah : MENULIS, MENERBITKAN PANDUAN “BAGAIMANA UNTUK…” secara pos, melalui internet atau e-Buku. Seperti panduan yang anda sedang baca ini juga, ianya merupakan satu rahsia yang boleh membawa kesan kejayaan dan kekayaan kepada anda jika digunakan dengan betul.

 

Saya tidak pernah memahami dan mengetahui apa-apa tentang penulisan, penerbitan dan pengiklanan. Malah saya tiada sijil, diploma atau ijazah tertentu di dalam ketiga-tiga bidang ini. Sebaliknya saya hanyalah lulusan Diploma dan Ijazah dalam bidang IT sahaja, itu pun belajar di dalam negara sahaja.. Dengan rasa serba kekurangan (dalam aspek penulisan), saya mempelajari semua rahsia dan teknik ini melalui sebuah buku yang saya beli melalui pesanan pos dari luar negara. Walaupun tidak begitu memahami satu masa dahulu, tetapi sekarang saya sudah mahir dan berjaya memperolehi pendapatan yang agak lumayan.

 

CARA MENJADIKAN RM100-RM250 KEPADA RM15,000 DALAM MASA 60 HARI

 

Apa yang perlu dilakukan untuk memperolehi pendapatan seperti di atas ialah dengan membuat usaha seperti yang diterangkan sebelum ini. Anda mungkin perlu melaburkan wang sebanyak RM100-RM250 untuk membuat beberapa siri iklan (4-10). Anda boleh membuat iklan sekali sahaja dahulu tetapi ianya tidak begitu berkesan kerana tidak ramai pembaca yang melihat iklan anda lebih-lebih lagi jika ianya bersaiz kecil. Kebanyakan pendatang baru dalam bidang ini menganggap dengan hanya membuat iklan sekali dua ianya boleh menghasilkan pendapatan yang banyak dengan segera.

 

Perkara seperti ini tidak akan berlaku kerana jika anda sering kali dilihat oleh orang barulah mereka dapat mengenali anda dan menyakini anda. Itulah yang berlaku, mungkin anda juga akan mendapat surat pertanyaan yang agak banyak daripada pembaca iklan anda tetapi pada masa yang sama mereka juga mengirim surat kepada berpuluh-puluh pengiklan yang lain. Jadi jika anda menjual produk yang sama dengan orang lain pada harga yang berbeza-beza ini boleh meragukan mereka. Atau pun pengiklan lain mempunyai produk dan cara penyampaian yang jauh lebih menyakinkan, maka anda akan ketinggalan.

 

Jika anda membuat iklan dengan kos RM100 untuk 4 kali iklan (contoh) dan anda menjual produk anda dengan harga RM20. Kemudian anda mendapat 15 pesanan, ini bermakna anda mendapat RM300 dan kemudian anda laburkan semula wang tersebut untuk terus membuat iklan. Katakan selepas itu anda akan mendapat RM1,200 maka anda perlu melaburkan semula sebahagian daripadanya.

 

Begitulah proses seterusnya sehinggalah anda boleh memperolehi pendapatan sehingga RM15,000 dalam masa 2 bulan ataupun 60 hari. Perkara ini boleh dan telah saya lakukan, ianya memang menarik dan menakjubkan sekali berbanding dengan kaedah lain untuk mencari wang. Sekarang mungkin giliran anda pula menikmati pendapatan sedemikian.

 

CARA UNTUK MENJADI KAYA

 

Anda boleh mencipta kejayaan dan kekayaan dengan menjalankan perniagaan yang mudah di rumah tanpa perlu menjejaskan kerjaya semasa atau kerjaya asal anda sehinggalah merasa yakin jika anda mahu berhenti kerja. Perniagaan ini juga amat sesuai dijalankan oleh para surirumah tangga atau pada pesara. Anda boleh mempelajari kaedah ini secara berperingkat-peringkat.

 

MENGHASILKAN BUKU PANDUAN / LAPORAN BERNILAI RM,RM,RM,RM…

 

Anda boleh menghasilkan buku atau panduan mengenai apa sahaja tajuk dalam bentuk laporan mudah yang ditulis dalam beberapa muka surat sahaja. Ianya mungkin mengenai perkara yang anda sukai, hobi, kerjaya, pelajaran, masakan dan sebagainya hatta mengenai “masa lapang” yang terbuang begitu sahaja. Apa yang perlu dilakukan ialah memberikan sesuatu tajuk yang menarik minat ramai orang yang akan membacanya. Contohnya seperti menanam bunga, anda boleh membuat tajuk begini “RAHSIA MEMPEROLEHI WANG LUMAYAN DI MASA LAPANG” Anda boleh menceritakan mengenai hobi menanam bunga dan menjual bunga, hobi menjahit dan mengambil upah menjahit baju, hobi memasak dan menjual resepi atau menjual makanan.

 

Apa yang penting ialah fokuskan apa sahaja tajuk, kemudian fikirkan bagaimana tajuk-tajuk tersebut boleh diolah supaya ia kelihatan seperti dapat menghasilkan wang. Bagi mereka yang berfikiran kreatif dan inovatif sudah tentu akan dapat memikirkan idea yang baik. Sebagaimana saya pernah lakukan di waktu awal saya membabitkan diri dalam bidang ini. Saya hanya menulis panduan sebanyak 4 mukasurat mengenai cara memperolehi wang menggunakan kamera. Caranya ialah saya mencari idea-idea tersebut di dalam majalah dan buku-buku kemudian saya terjemahkan dan olah semula. Anda boleh menaipkannya dengan mesin taip biasa atau pun mengupah kawan-kawan anda yang memiliki komputer untuk menaipkannya.

 

Anda boleh menjual panduan anda dengan harga antara RM5 hingga RM20 sebuah kerana ianya hak anda. Anda boleh menjual laporan / panduan anda dengan membuat iklan di akhbar dan majalah.

 

MENGGUNAKAN MAJALAH / AKHBAR

 

Banyak akhbar dan majalah yang menyediakan ruangan iklan dengan mengenakan bayaran yang berpatutan. Ianya boleh menjadi satu peluang yang begitu menguntungkan sekali kepada anda untuk sepanjang hayat anda. Mungkin anda hanya dikenakan bayaran diantara RM20 hingga RM80 bagi sekali keluaran, tetapi jika anda memiliki produk / laporan yang menarik maka ianya akan lebih memudahkan perniagaan anda kelak.

 

Cara membuat iklan boleh anda pelajari sedikit demi sedikit, di mana dengan menggunakan proses ini secara berterusan ia akan menjadikan anda mahir dan menambahkan lagi pengetahuan anda kelak. Mungkin iklan anda yang pertama hanya berharga RM20 – RM50 dan daripadanya anda hanya akan mendapat pulangan beberapa ratus ringgit jika produk anda itu baik.

 

Selepas itu yang perlu dilakukan ialah melaburkan semula separuh pendapatan anda itu untuk membuat iklan yang lebih besar atau membuat iklan di dalam beberapa penerbitan yang lain lagi. Dengan itu anda akan memperolehi pulangan yang lebih besar lagi yang jumlahnya mungkin beribu-ribu ringgit.

 

Jangan cepat berpuashati dengan usaha anda itu, untuk berjaya di dalam bidang ini dan memperolehi pendapatan yang berterusan anda mestilah membuat iklan secara berterusan. Kebanyakan usahawan yang menceburi bidang ini akan gagal jika mereka lekas berpuashati dan tidak mahu membuat kajian serta tidak membaiki gaya dan cara mereka membuat iklan. Mereka hanya meniru atau menciplak produk orang lain secara bulat-bulat sahaja.

 

Mungkin ada orang lain yang menjual produk yang sama dengan harga yang lebih murah maka jualan anda boleh merosot, tetapi jika produk tersebut memang milik anda sepenuhnya anda akan mempunyai banyak kelebihan.

 

Dengan membuat iklan yang berterusan dan konsisten anda akan membuat kerja yang berterusan yang mana ianya juga akan menghasilkan pendapatan berterusan yang amat lumayan.

(7)

Mas Kahwin Yang Hilang…

RAHSIA BUAT DUIT DENGAN SMS!!

10 Model Bisnes Internet

MalaysiaPal

 

Advertisements

Make a Comment

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

6 Respons to “BAGAIMANA MENUKAR RM250 MENJADI RM15,000 DALAM MASA 60 HARI DIRUMAH?”

RSS Feed for idea unik Comments RSS Feed

hi, artikel anda paling best setakat ni… teruskan usaha anda…

Hi ‘ani’. Terima kasih atas sokongan anda kepada blog ini. Saya akan meneruskan penulisan saya selagi idea terbit di minda saya. Terima kasih sekali lagi.

Anda hebat. Saya pun sedang mencuba dengan cara saya…
http://uptrend.wordpress.com/

[ RAHSIA TERBONGKAR ..!! ]

WANG SENTIASA MASUK KE AKAUN BANK AWDA .. !!

CEPAT DAN MUDAH !!…

Jangan Ketinggalan Menyertainya , sementara Stok masih ada !!

SILA LAYARI KE http://www.misijutawan.com/?a_aid=8212&a_bid=24

Saya sgt berminat, boleh bagi guide yg lebih
detail

hi…satu cadangan yang berasas dan begitu
meyakinkan.memang masuk akal.


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: