MEMPEROLEHI SEHINGGA RM750 SEHARI DENGAN MEMBACA IKLAN DI AKHBAR

Posted on Februari 21, 2007. Filed under: Some Ideas |

Adakah anda tahu bahawa anda boleh memperolehi wang yang banyak dengan membaca iklan rampaian atau klasifikasi di dalam akhbar harian? Dengan membuat dan melakukan pemerhatian yang betul dan tepat kepada iklan-iklan tersebut akan menjadikan anda lebih cekap mengenai siapakah yang mahu menjual barang-barang mereka – seperti perkakasan, barang antik, kereta, rumah dan apa sahaja. Dan anda juga akan menemui siapakah yang mahu membeli barang-barang seperti itu. Rahsia pendapatan yang lumayan ini ialah dengan menggunakan iklan-iklan pendek tersebut sebagai satu peluang untuk mencari dan menemukan di antara pihak yang mahu menjual kepada pihak yang mahu membeli atau sebaliknya. Rahsianya ialah dengan membuat tindakan yang cepat; dan anda mestilah bersedia untuk menghubungkan di antara pembeli dan pihak penjual sebelum mereka sendiri bertemu di antara satu sama lain tanpa bantuan daripada anda. Jika anda berasa seronok dan gembira untuk melakukan perkara ini, ia merupakan satu peluang yang sungguh MENAKJUBKAN. Bekerja di dalam bidang ini seolah-olah melakukan pekerjaan sebagai seorang penyiasat persendirian. 

Tetapi anda bekerja untuk mendapatkan klu (bayangan) mengenai apa yang orang miliki, ataupun apa yang mereka mahu. Selalunya perkara agak rumit untuk dijalankan pada peringkat awal kerana anda tidak mempunyai pengetahuan di dalam perkara ini. Anda perlu belajar dan berlatih setiap hari untuk menceburi bidang ini. Tetapkan di dalam fikiran anda bahawa setiap kali anda mengaturkan perjanjian, anda sedang membina reputasi anda sendiri sebagai seorang yang pakar mengenai perkara tersebut.  Akhirnya anda akan mempunyai kerjaya yang stabil dengan mempunyai pelanggan yang sentiasa berada di dalam pasaran untuk mendapatkan sesuatu barang atau perkhidmatan. Keuntungan yang anda perolehi dengan mengaturkan jualan di antara pelanggan tersebut mungkin ada yang tinggi dan mungkin ada yang rendah, semuanya bergantung kepada jenis barang dan perkhidmatan yang ditawarkan dan diperlukan. Walau bagaimana pun, ia akan memberikan aliran wang tunai segera kepada anda. Apabila mereka telah mengenali anda, orang-orang ini akan menemui anda terlebih dahulu sebagai pilihan utama, untuk mencari barang-barang atau perkhidmatan yang mereka perlukan. Perkhidmatan yang anda tawarkan akan menjadi jalan pintas kepada proses masa dan ianya sangat berkesan bagi pengiklanan seperti ini. Membuat kontek (hubungan) adalah perkara utama dan penting di dalam perkara ini, dan dengan mengetahui atau mengenali individu tertentu akan memudahkan anda berurusan dengan kedua belah pihak ini. Ini akan memasukkan wang ke dalam poket anda dengan lebih cepat lagi.  Untuk perkhidmatan anda itu, anda boleh mengenakan bayaran pengaturan sebagai upah untuk usaha anda itu. Dengan itu, anda tidak akan terlepas peluang menerima bayaran apabila bayaran bertukar tangan. Anda boleh mengambil upah terlebih dahulu atau menerima bayaran pendahuluan (deposit). Anda perlu mengaturkan semua urusan pertemuan di antara pihak penjual dan pembeli, dan anda sudah boleh menerima bayarannya. Jika anda banyak berjalan keluar kawasan, pelajarilah iklan klasifikasi walau ke mana anda pergi . Anda mungkin akan menemui barangan yang mempunyai nilai jualan yang besar di kawasan tersebut. Jika anda tidak boleh mengaturkan pertemuan di antara kedua pihak kerana disebabkan jarak yang jauh, anda mungkin boleh membeli barangan tersebut dengan harga yang murah dan menjualnya semula dengan harga yang mana anda boleh mendapat keuntungan yang lumayan. Tetapi ia harus sesuai dengan harga barangan sama ada ia masih baik, berkualiti ataupun tidak. Anda boleh memperolehi pendapatan yang sangat lumayan dengan cara ini. 

Saya mengetahui individu yang telah sangat berjaya menggunakan kaedah ini hingga beliau mampu hidup mewah dan memiliki kereta Mercedes dari model lampu bulat. Mengapa tidak mencubanya mulai sekarang? Anda boleh belajar secara kecil dan ia tidak perlukan modal kerana anda hanya perlukan kontek dan bijak bercakap serta sedikit wang untuk perbelanjaan sendiri.

(10)

Advertisements

Make a Comment

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Satu Respons to “MEMPEROLEHI SEHINGGA RM750 SEHARI DENGAN MEMBACA IKLAN DI AKHBAR”

RSS Feed for idea unik Comments RSS Feed

ok.ianya begitu menarik sekali..


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: