PRODUK RAHSIA YANG BOLEH MEMBERI KEKAYAAN DI DALAM URUSNIAGA POS / INTERNET

Posted on Februari 25, 2007. Filed under: Some Ideas |

Setiap hari semakin ramai orang melibatkan diri di dalam industri PERNIAGAAN SECARA POS (MAIL ORDER) dan INTERNET (ONLINE), sama ada mereka memulakan perniagaan mereka sendiri ataupun terlibat dengan syarikat urusniaga lain dan berharap boleh menjadi kaya. Pada masa yang sama ramai juga yang menyerah kalah kerana mereka tidak boleh mendapat keuntungan di dalam industri ini .

 

Rahsianya dan penyelesaiannya sangat mudah, jika anda tidak mempunyai produk atau barangan yang betul dan baik dan mengetahui cara untuk mempromosikannya dengan baik, sudah pasti anda akan gagal sebelum anda memulakannya lagi! Semua orang yang terlibat di dalam urusniaga pos / online membuat jualan dengan menggunakan pengiklanan.

 

Mereka, sebahagian besarnya memang mencari kaedah yang membolehkan diri mereka menyelesaikan masalah kewangan semasa, umpamanya pendapatan yang kecil dan tidak mencukupi. Ada juga yang menyimpan cita-cita untuk menjadi kaya dengan cepat. Dalam keadaan ekonomi mereka sendiri yang gawat, kebanyakan orang menjual dan mempromosikan pelan atau skim yang memang sukar dipercayai boleh memberikan kekayaan.

 

Menjual idea atau pelan yang boleh menjadikan seseorang memperolehi pendapatan tambahan tanpa perlu bekerja ataupun boleh menjadi kaya dengan cepat adalah satu perniagaan yang bernilai berbilion dollar setahun. Kebanyakan pembeli pelan ini akan kecewa, tetapi keinginan dan cita-cita mereka untuk mencari lebih banyak wang tidak akan luntur.

 

Mereka akan terus mencari pelan dan program yang lain dan idea baru yang boleh memenuhi impian mereka. Jika anda benar-benar faham dengan apa yang saya maksudkan sehingga kini, barulah anda boleh memahami sekarang bahawa ‘produk rahsia’ yang boleh menjadikan anda kaya ialah kaedah dan panduan bagaimana untuk membuat sesuatu yang menerangkan secara lebih lanjut lagi.

 

Anda boleh menghasilkan dan mencari panduan yang menerangkan secara lanjut bagaimana sesuatu kaedah atau pelan itu boleh memberikan penyelesaian dan kejayaan kepada mereka dan juga bagaimana ianya boleh memberikan keuntungan kepada mereka. Dalam keadaan yang paling mudah untuk diterangkan ialah , artikel ataupun buku yang akan memberitahu orang lain bagaimana mereka boleh mendapat faedah dan keuntungan. Ini kerana cara yang dimaksudkan ini akan memberi penerangan secara lebih lengkap bagaimana untuk memulakan, menjalankan dan menjayakan perniagaan yang menguntungkan.

 

Ada orang yang membeli buku mengenai Bagaimana Untuk Berjaya di dalam urusniaga pos / online dan telah di beritahu oleh penulis buku cara mudah tetapi tidak diberitahu bagaimana untuk mengembangkan perniagaan, menggandakan modal dan iklan daripada yang kecil hingga menjadi besar dan bagaimana untuk membina empayar perniagaan anda. Perkara utama yang tidak harus dilupakan ialah, kenyataannya bagaimana anda perlukan masa dan melaburkan semula sebahagian wang keuntungan anda untuk membina perniagaan yang berjaya. Selain wang dan masa ia juga memerlukan kesungguhan dan ketekunan.

 

Anda tidak boleh menjadi kaya seperti mana mengharapkan sesuatu yang jatuh dari langit. Inilah perkara yang tidak difahami oleh ramai orang yang telah menyebabkan mereka jatuh dan gagal dalam perniagaan ini.

 

Mereka tidak mempunyai maklumat yang mencukupi dan mempunyai daya juang serta kesabaran untuk membina perniagaan yang tinggi. Ini bukan satu kaedah judi atau seperti menang loteri. Inilah sebenarnya ‘produk RAHSIA’ yang anda boleh jual dan menjadi kaya dengan menjualnya.

 

Semua orang mahu menjadi kaya – kebanyakan orang mahu cara dan jalan ringkas tetapi tidak mengetahui ‘RAHSIA DALAMAN SEBENAR’ untuk menjadikan pelan tersebut berjaya serta menguntungkan, dan hasilnya pula ia boleh menjadikan orang lain mendapatkan maklumat daripada mereka. Pada pendapat dan cadangan saya, anda boleh memulakan perniagaan dengan menjual maklumat, report (laporan) perniagaan yang berjaya.

 

Report atau laporan seperti hanya dijual dalam beberapa muka surat dan di-staple tetapi dapat menarik ribuan pembaca. Katakan anda membuat iklan klasifikasi kecil dan menjual maklumat ini dengan harga RM30 dan boleh menjual sebanyak 200 naskah, anda dapat RM6,000. Kosnya hanya tidak sampai dua ringgit. Dari wang tersebut anda boleh menjual 3 ribu naskah, anda dapat RM90,000. Hanya dengan satu laporan!

(11)

 

Advertisements

Make a Comment

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: