Mengenali e-Currency e-Gold

Posted on Mac 28, 2007. Filed under: Uncategorized |

eGOLD adalah salah satu eCurrency ( matawang online ) yang digunapakai di Internet. Dalam banyak-banyak eCurrency eGOLD adalah eCurrency paling lama, paling dipercayai dan paling banyak digunakan di internet. Antara contoh eCurrency yang lain adalah seperti INTgold, EVOcash, NETPAY, eBULLION, PECUNIX dsbg.Konsep penggunaan eGOLD adalah seperti perbankan online ( cth MAYBANK2U ) dan duit dalam akaun eGOLD kita bersandar kepada gram emas semasa. Bagaimana kita nak menggunakan eGOLD kita terserah kepada kita.

APA ITU eGOLD?

E-gold adalah
satu sistem matawang elektronik didaftarkan dibawah E-gold ltd, oleh ahli dewan perniagaan Nevis yang disokong oleh 100% bar emas yang tersimpan .

E-gold telah bergabung dalam satu akaun sistem pembayaran untuk menggalakkan lebih ramai orang menggunakan emas sebagai matawang. Secara spesifik pembayaran melalui E-gold membenarkan orang ramai untuk membelanjakan (Spend) sejumlah emas, mengikut perkadaran berat untuk di pindahkan kepada akaun E-gold yang lain. Hanya hakmilik yang berubah. Emas yang tersimpan (treasury grade vault) masih tetap kekal

Boleh Dipercayai (Trustworthy )

Mengikut pada E-gold User Agreement, emas fizikal yang menyokong akaun e-gold hendaklah wujud dalam bentuk fizikal, mendapat kelulusan rasmi (legal) dan bebas dari risiko politik. Merujuk pada deklarasi dari pihak e-gold “The e-gold bullion reserve special propose trust – ” menyatakan bahawa kegunaan secara mendadak hendaklah diwujudkan secara eksklusif adalah untuk kebaikan kesemua ahli dalam kumpulan pemegang akaun e-gold. Emas ini hendaklah wujud dalam bentuk emas fizikal yang tersimpan di “London Bullion Market Association (LBMA)” . Logam emas yang tersimpan hendaklah bebas dari sebarang “lien” atau encumbarance dan tidak terikat dengan mana-mana organisasi. Secara am, emas ini tidak terikat pada liability e-gold Ltd atau sebarang entity company. Tidak ada sebarang logam yang boleh di keluarkan dari simpanan tanpa pengesahan / tandatangan dua pihak , e-gold Ltd dan Escrow Agent untuk memastikan reputasi dan kualiti emas terjamin.

Transparency

E-gold Ltd. menawarkan tahap transparency secara tidak parallel

Kiraan akaun E-gold secara total vs. Kiraan Emas tersedia secara Total . Informasi ini di bekalkan mengikut keadaan semasa dan terkini berdasarkan pemerincian dari ‘examiner’ tools dari E-gold website. ‘Statistic’ yang berkaitan dengan penggunaan dan perkembangan sistem e-gold

Sistem Matawang Antarabangsa

Internet – World Wide Web (WWW)
Emas – World Wide Money (WWM)

Kombinasi kedua-dua sistem ini secara global ini telah mewujudkan satu keperluan. E-gold telah wujud untuk memenuhi kehendak dan keperluan ini.

E-gold dikira dalam bentuk berat logam dan bukan nya US$ atau mana-mana unit/ nilai matawang nasional. Berat unit lebih tepat dan mempunyai definasi yang boleh diguna secara global / antarabangsa. Sebagai tambahan, logam berharga ini ternyata digunakan dalam sistem kewangan sedunia. Oleh itu, e-gold adalah satu sistem yang ideal dan sesuai untuk transaksi antrabangsa.

Walaupun e-gold dikira mengikut berat, sistem pembayaran e-gold membenarkan ‘Spends’ untuk menggantikan terma 8 nilai matawang terbesar dunia. Sebagai contoh, terma berikut adalah rasmi (possible)

Spend 10 Troy oz adalah nilai e-gold
Spend 5.3 grams adalah nilai e-gold
Spend US $100.00 adalah nilai e-gold
Spend CHF 685.88 adalah nilai e-gold
Nilai-nilai yang dinyatakan diatas membawa maksud, Canadian boleh membuat pembayaran kapada German atau Japanese atau Australian, jumlah berat emas yang tepat dengan e-gold untuk mendapatkan barang/ servis secara mudah, seolah-olah harga telah ditetapkan dalam nilai matawang sesebuah negara.

Kuasa Membeli ( The power of the E-gold Spend )

Kesemua nilai kewangan akan berpindah ke alam cyber hanya dalam beberapa tahun akan datang. E-gold telah bersedia dan begitu juga anda.

E-gold – Jual Beli (Transaksi) tanpa sempadan
E-gold boleh di belanjakan (Spent ) kepada akaun e-gold yang lain di mana-mana sahaja tempat di dunia menerusi e-gold shopping cart interface (SCI), e-gold account manager or telefon mudah alih dengan kemudahan internet.

E-gold – Lebih Cepat dan Pantas
Pembayaran e-gold serta-merta (tanpa risiko charge semula – chargeback) , tidak kira berapa besar pembayaran, tidak kira berapa jauh pembelanja dan penerima.

E-gold – Lebih Menjimatkan

Berbelanja dengan e-gold adalah percuma walaupun penerima anda berada dihujung dunia.
Bayaran transaksi penerima adalah dari nilai rendah yang berpatutan kepada pesanan terendah dari kad kredit dan transaksi bank wire, tidak kira berapa besar (atau kecil) sesuatu pembayaran
E-gold Agio fee, merangkumi kos simpanan bar emas, untuk melepasi tahap ekonomi untuk pembeli emas jumlah besar.
Kelebihan pada semua pengguna wang. $$$$

Sasaran untuk pasaran e-gold adalah pengguna matawang. Bagaimanakah anda menggunakan matawang sekarang?

Pengguna matawang ini akan berpeluang untuk menikmati kemudahan dari kestabilan, sistem keselamatan, efisyensi dan cost yang rendah dari e-gold. Berikut adalah contoh-contoh kegunaan e-gold;

E-Dagang
Pembayaran B2B ( Business-to- Business)
Jualan – Point of Service
Pembayaran Orang Perseorangan ( Person-to-Person)
Gaji
Bill Setempat
Derma Badan Kebajikan
Sistem kewangan yang menggunakan dasar ekonomi AUG*
* AUG adalah singkatan nilai unit matawang “grams of gold”

Pembangunan Pasaran Tukaran Dagangan

Pembentukan sistem e-gold adalah bebas dari sebarang risiko kewangan. Tidak akan terdapat hutang atau liability yang bergantung dan terikat pada e-gold. Untuk tujuan ini, pihak e-gold Ltd. tidak akan memproses sebarang matawang national dari sebarang negara yang tidak mempunyai akaun bank. Oleh itu, e-gold Ltd. tidak akan boleh menawarkan servis tukaran matawang.

Untuk menggalakan pertumbuhan bilangan pusat servis tukaran bebas di serata dunia yang menyokong tukaran antara matawang national dan e-gold, pihak e-gold telah menambah bilangan cara pembayaran termasuk kad kredit, bank wires cek bank dan money order.

Tiada halangan/sempadan untuk penyertaan

Tiada sebarang kos diperlukan untuk membuka akaun e-gold. Tiada pemeriksaan kredit, tiada had minimum diperlukan, tiada sebarang concept ‘akaun saudagar’ dalam akaun e-gold untuk melayakan perbelanjaan (Spend) e-gold atau penerimaan pembayaran e-gold.

BUKA AKAUN eGOLD ADALAH PERCUMA DAN ANDA BOLEH MEMBUKANYA dengan KLIK DISINI. Setelah membuka akaun, anda boleh menambah eGOLD dalam akaun anda dengan pelbagai cara, antaranya beli daripada merchant menggunakan kad kredit, bank in kepada orang yang jual eGOLD. eGOLD walaubagaimanapun ada caj transaksi 1% tetapi maksimum USD0.50 paling tinggi per transaksi. Harus diingat yang kekal hanyalah gram emas dan nilai dalam USD mungkin akan berkurang dan bertambah sedikit mengikut harga emas semasa.

APA YANG ANDA PERLU FAHAM TENTANG eGOLD
1. eGOLD ada caj transaksi.
Setiap transaksi ada caj dia 1% setiap USD tetapi maksimum satu transaksi USD 0.50 sahaja. Setiap tahun juga ada pemotongan keatas akaun egold masing masing utk membayar kos menyimpan emas tersebut.
2. eGOLD berkadaran dengan nilai emas yang senantiasa turun naik.
Yang kekal hanya gram emas tersebut. Jadi jika anda ingin menyertai program USD10, elok beli lebih sikit seperti USD11 kerana kemungkinan masa anda hendak menggunakan eGOLD tersebut jumlahnya berkurangan disebabkan harga emas turun.
3. eGOLD di Malaysia dijual pada kadar antara RM3.80 – RM4.30 per Dollar mengikut persetujuan pembeli dan penjual dan mengikut supply and demand semasa.
Setelah anda mendapat keuntungan dari Program tersebut anda bolehlah menjual kembali eGOLD anda kepada peraih eGOLD dan jika eGOLD anda dalam jumlah yang banyak anda juga boleh mendapatkan Debit Kad untuk mengalihkan eGOLD anda kedalam Debit Kad tersebut dan kemudiannya anda boleh mengeluarkan CASH di mana-mana mesin ATM yang ada Cirrus dan Maestro di Seluruh Malaysia. Harus diingat Debit Kad mempunyai yuran tahunan yang mahal dan tidak bijak mendapatkan Debit Kad jika keuntungan eGOLD anda tidak benar-benar banyak.Di antara laman web yang menjalankan transaksi jual / beli e-gold:
http://www.wannagold.com
http://www.egoldmalaysia.com

e-gold banner

Advertisements

Make a Comment

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

3 Respons to “Mengenali e-Currency e-Gold”

RSS Feed for idea unik Comments RSS Feed

Greetings,
My name is Nicolas and I just signed up. I didn’t find relevant
thread to post this, and my apologies, if I posted inappropriately,
moderators, please move this post accordingly.
Few months ago, I stumbled upon information about
investment funds, that do not trade publicly. The earnings, which one could
receive by participating in such programs, seemed
unrealistically high at
first, but as I investigated more about them, I started to
invest. Right now, I consider
myself to be the successful
investor. To take my online adventures on the next level, I
set up the blog, which
outlines detailed information
about selected programs. You can see my
blog, here is the link.
I would be happy to receive
everyone’s comments.

Hi there,
My name is Sanches , this is my first
post. I wasn’t sure where to make this post, and I am sorry, if I posted inappropriately,
please advise.
Not so long ago, I found information about
investment programs, that do not trade publicly. The yields, which people could
receive by joining in such private clubs, looked
extremely high at
first, but as I learned more reviews about them, I joined some too. As
of today, I consider
myself as no less, but the successful
investor. To
share my findings, I
made available the blog, which
is always updated with detailed information
about selected investment websites. If you would like to see my
blog, follow this URL.
I would appreciate
everyone’s comments.

I have carried out huge research and collected the most trustworthy
sites about online investment in the Internet

I choose only update and developing ones and collected them in the same place.
They are accessible for everybody.
I offer you to acquaint with them ( online investing bookmak http://www.segnafavoriti.org/bookmarks.php/boksir124 )
If somebody can supplement my list please publish here your research or bookmark

PS I am sorry if my message out of forum topic or it`s not interesting to community.


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: