RAHSIA MENCIPTA PRODUK YANG MURAH DAN MEMPEROLEHI KEUNTUNGAN DARI 500% – 3000 %

Posted on Disember 21, 2007. Filed under: Some Ideas |

Apakah dia produk yang mudah untuk dibuat atau dicipta dengan hanya menggunakan kos yang murah tetapi boleh menghasilkan keuntungan atau pulangan yang sangat tinggi, malah tidak perlu pula menyimpan stok barangan untuk dijual? Bagaimana untuk memperolehi keuntungan dari 500% hingga 3000%? Ia sama juga dengan 5 hingga 30 kali ganda daripada kos pengeluarannya.

Sangat jarang di dalam mana-mana perniagaan yang boleh menghasilkan keuntungan yang tinggi seperti ini. Jika ada pun ianya memerlukan banyak kos sampingan seperti kos peralatan, tenaga kerja kilang, bahan mentah dan sebagainya. Malah dengan menggunakan sistem atau kaedah ini anda boleh menghasilkan produk anda sendiri tanpa perlu menggunakan sebarang kos berupa wang dan sebagainya. Apa yang diperlukan hanyalah IDEA atau BUAH FIKIRAN sahaja.

Selain itu anda hanya memerlukan kertas dan juga pen. Inilah sahaja bahan-bahan asas dan utama yang diperlukan untuk menghasilkan produk anda itu nanti.

Apakah produk yang dimaksudkan ?

Produk yang dimaksudkan ialah INFORMASI atau MAKLUMAT. Tahukah anda apa itu maklumat? Maklumat adalah perkara yang digunakan dan diperlukan oleh manusia di dalam setiap aspek kehidupan. Tidak ada manusia yang hidup tanpa menggunakan sebarang maklumat atau informasi di dalam kehidupan mereka seharian. Maklumat terbahagi kepada pelbagai jenis. Ada yang sangat penting, sederhana penting, kurang penting dan tidak penting.

Jika anda mahu mendapat keuntungan yang tinggi, umpamanya dari 500% hingga 3000%, pilihlah hanya produk INFORMASI yang PENTING sahaja. INFORMASI atau maklumat yang penting ialah maklumat yang sangat dikehendaki oleh orang ramai yang mempunyai PASARAN MELUAS. Dengan menawarkan maklumat penting seperti ini sudah tentu akan memberikan hasil atau pulangan yang tinggi. Itulah RAHSIA ASAS.

Apakah Dia Maklumat Yang Penting

Maklumat yang penting dan dikehendaki oleh orang ramai ialah maklumat yang boleh membantu mengatasi masalah yang dihadapi oleh orang ramai. Umpamanya jika seseorang itu mempunyai masalah kesihatan, anda perlu menawarkan maklumat yang boleh membantu mengatasi masalah kesihatan mereka.

Jika seseorang menghadapi masalah mencari pekerjaan, anda perlu menawarkan cara-cara dan teknik untuk mendapatkan pekerjaan yang diinginkan. Begitu juga jika seseorang itu menghadapi masalah kecantikan, masalah dalam perhubungan suami isteri dan pelbagai jenis lagi masalah yang dihadapi oleh seseorang. Maklumat tersebut boleh ditawarkan di dalam berbagai bentuk seperti ubat-ubatan, kaunseling, dalam bentuk dokumentari atau rencana bergambar, dalam bentuk penulisan atau bahan bercetak, dalam bentuk pita kaset, dalam bentuk CD dan sebagainya. Untuk mengeluarkan atau menghasilkan sendiri produk sebegini, sebaiknya pilihlah cara yang TERMUDAH, TERMURAH DAN SELAMAT.

Apakah dia produk yang mudah, murah dan selamat, dan bagaimana cara menghasilkannya?

Produk yang murah dan mudah untuk dihasilkan ialah dalam bentuk bahan bercetak dan bertulis. Ia boleh dicetak di atas kertas, disimpan di dalam kaset, di dalam CD ROM, pita kaset, dan lain-lain. Jika dibuat salinan pendua (fotostat) ia mungkin hanya mengandungi 3 hingga 25 mukasurat. Jika satu muka surat mencetaknya hanya 5 sen bermakna kos mengeluarkann hanya diantara 15 sen hingga RM1.25 bagi satu produk.

Jika dibuat dalam bentuk CD ROM, kosnya hanya di antara 80 sen hingga RM5. Jika dalam bentuk kaset, kosnya diantara RM1 hingga RM3.50. Jika anda sudah memiliki MAKLUMAT atau INFORMASI yang dimaksudkan, anda tidak perlu menyimpan sebarang stok dan melonggokkan semua wang anda di situ. Itu cara lama dan membazir sahaja.

Cara selamat yang lain ialah menggunakan kaedah PRINT ON DEMAND jika dalam bentuk bahan bercetak di atas kertas. Anda hanya perlu menyimpan salinan MASTER COPY sahaja. Jika dalam bentuk CD ROM komputer anda hanya perlu COPY ON DEMAND iaitu hanya perlu membuat salinan baru kedalam CD terus dari cakera keras atau hard disk drive anda. Hanya perlu dikeluarkan, dicetak dan disalin apabila hanya jika ada permintaan. Maka, anda tidak perlu menyimpan stok apa-apa.

Jika dibuat dalam bentuk pita kaset, anda hanya perlu menyimpan di dalam MASTER TAPE sahaja, kemudian jika ada permintaan, barulah anda boleh menyalin ke dalam pita kaset lain yang masih kosong dengan menggunakan perakam radio kaset di rumah anda. Pada masa ini hampir semua orang memiliki perakam radio kaset di rumah. Jika tidak pernah digunakan, sekarang ia boleh dimanfaatkan untuk kebaikan anda juga.

Bagaimana Memperolehi Keuntungan 500% hingga 3000%

Ini adalah masa yang sangat dinantikan. Untuk memperolehi keuntungan setinggi ini peranan yang paling penting sekali dengan meninjau pasaran. Apakah produk yang telah sedia ada di pasaran. Mampukah produk anda menarik minat orang ramai. Rahsia utama memperolehi keuntungan tinggi ialah ‘Bagaimana cara anda meletak harga kepada produk anda’, jika produk anda dihasilkan dengan kos sebanyak RM2.

Anda boleh dan perlu menjualnya dengan harga di antara RM20 hingga RM60 setiap satu. Jika kos mengeluarkan seperti mencetak, menyalin ke dalam disket, menyalin ke dalam CD ROM kosnya 80 sen bagi sekeping CD ROM, anda boleh menjual dengan harga yang tinggi sebanyak 10 hingga 30 kali ganda daripada harganya.

Jika sehari anda boleh menjual 5-10 naskah panduan berupa INFORMASI / MAKLUMAT yang kosnya hanya 80 sen dan anda menjual dengan harga RM20 – RM30, pendapatan anda ialah dari RM200 hingga RM300 SEHARI. Itulah kelebihan menjual produk dalam bentuk INFORMASI atau MAKLUMAT. Walaupun jika ada saingan, anda masih selamat kerana produk anda adalah milik anda dan anda mengawalnya sendiri. Anda boleh keluarkan sendiri dengan cara yang mudah.

 

(33)

Advertisements

Make a Comment

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: