BAGAIMANA MEMPEROLEHI RM100,000 SETAHUN DENGAN MENJADI PENERBIT DI RUMAH DENGAN MODAL KURANG DARI RM200.

Posted on Januari 4, 2008. Filed under: Some Ideas |

Pada masa sekarang ini, sesiapa sahaja boleh menjadi penulis dan penerbit sepenuh masa di rumah dan memperolehi pendapatan sehingga lebih RM100,000 setahun atau lebih RM8,000 setiap bulan.

Anda boleh memulakan perniagaan ini hanya dalam masa lebih kurang 2 minggu sahaja. Bidang penerbitan dan penulisan merupakan salah satu bidang perniagaan yang berprestij yang boleh anda ceburi, dan anda akan mendapati bahawa beribu-ribu orang di seluruh dunia akan membaca idea dan pemikiran anda .

Anda mempunyai kuasa untuk mempengaruhi kehidupan orang lain dan anda akan memperolehi banyak sekali faedah di dalam proses tersebut. Dengan teknologi terkini, desktop publishing atau penerbitan meja akan menjadi satu cara yang tidak mustahil untuk dilakukan .

Teknologi komputer telah membolehkan kita untuk menjadi penulis dan menerbitkan buku-buku, panduan-panduan, resepi masakan dengan cara yang lebih mudah serta kos yang murah. Masalahnya ialah bukan bagaimana untuk mencetak atau menerbitkan buku tersebut tetapi yang paling penting ialah bagaimana untuk mengedarkannya!

Memasarkan Buku Anda

Salah satu cara untuk memudahkan buku anda dapat diedarkan ialah dengan mengedarkannya sendiri. Apabila pasaran telah anda dapati maka dengan mudah anda boleh mengedarkannya sendiri. Jika anda memasarkan buku anda dengan betul anda akan dapat menjual untuk selamanya .

Malah ianya membolehkan anda memperolehi pendapatan beribu-ribu ringgit setiap bulan dan setiap buku baru yang anda tulis akan menjadi satu sumber tambahan yan baru pula. Apabila anda telah dapat memulakan usaha ini, ianya sukar dihentikan walaupun anda mahu berbuat demikian .

Bagaimana Saya Memulakan Penerbitan Saya Dengan Modal RM20

Pertama kali saya memulakan bisnes dalam bidang penerbitan ini hanyalah dengan modal sebanyak RM20 untuk membuat iklan kecil. Apa yang sangat menakjubkan ialah iklan dan pelaburan kecil ini telah memberikan pulangan sebanyak beberapa ratus ringgit setiap bulan .

Memang tidak mencukupi untuk menyara hidup tetapi sekurang-kurangnya saya telah memperolehi dengan usaha kecil sahaja. Saya terus melaburkan semula keuntungan yang saya perolehi di dalam beberapa iklan lain lagi .

Hasilnya anda berupaya memperolehi pendapatan beberapa ribu ringgit setiap bulan, malah jumlah ini mungkin jauh lebih besar berbanding pendapatan anda di masa lalu di dalam bidang kerja atau perniagaan lain yang pernah diceburi. Malah ada kalanya anda boleh memperolehi hingga melebihi seribu ringgit sehari! Tidak mustahil anda mampu melakukan yang sedemikian sekiranya anda mengetahui rahsianya.

Satu Rahsia Yang Patut Anda Ketahui Untuk Berjaya

Salah satu rahsianya ialah anda jangan hanya mengikuti pasaran tetapi biarlah pasaran yang akan mengikuti kehendak anda. Anda mungkin mesti mengetahui dan memahami sesuatu pasaran, sebagai contoh anda mestilah kena mengambil perhatian khusus atau memfokuskan kepada apa yang orang ramai minati. Anda mesti berani mengambil kira apa yang sedang berlaku di sekeliling anda.

Menukar idea Anda Menjadi Wang Beribu Ringgit

Walaupun anda tidak tahu menulis, anda masih boleh mengupah orang lain untuk menulis bagi pihak anda. Anda hanya perlu mencari sesuatu topik atau tajuk sahaja. Saya boleh menunjukkan kepada anda cara untuk menulis sekalipun anda fikirkan bahawa anda tidak boleh. Anda boleh memiliki buku yang menarik sebagaimana yang terdapat di kedai-kedai buku dengan kos di bawah RM3 sebuah.

Ianya boleh dijual pada harga dari RM40 – RM90 sebuah. Sudah tentulah mereka tidak hanya membayar harga buku tersebut tetapi sebaliknya mereka membayar untuk mendapatkan maklumat tersebut. Keuntungannya sungguh menakjubkan dan sebab itulah ianya mampu memberikan pulangan yang besar dalam masa yang singkat sahaja berbanding perniagaan lain .

Sebagai penerbit, mungkin sebahagian besar masa anda hanya diperuntukkan untuk membuat penyelidikan sahaja. Dengan melakukan perkara ini, anda bukan sahaja akan memperolehi pelajaran dan idea baru tetapi apa yang lebih penting kerja-kerja anda ini akan menghasilkan pulangan yang amat lumayan sekali apabila anda edarkan dan jualkannya. Dengan lain perkataan, anda akan dibayar sewaktu anda sedang belajar .

Bukan sahaja pengetahuan anda akan meningkat, malah akaun bank anda juga akan terus meningkat. Anda juga akan merasa seronok kerana maklumat yang anda berikan itu akan memberikan faedah kepada beribu-ribu orang. Ini hanya sebahagian kecil usaha anda untuk memajukan dunia ini, dan anda mempunyai peluang untuk menjadi ‘SESEORANG’. Kebanyakan orang tidak tahu bagaimana untuk mencapai tahap ini, tetapi anda boleh melakukannya.

Ia Seperti Satu Permainan

Anda perlu faham bahawa perniagaan ini bukannya hanya untuk dilakukan sekali sahaja. Ianya boleh dijalankan selama mana anda mahu berada di dalamnya. Ianya berfungsi dengan menggunakan formula tertentu. Apabila anda telah menemui kombinasi ini, anda hanya perlu meneruskannya dan terus mempromosikan atau anda boleh memberikan perniagaan ini kepada orang lain untuk menjalankannya dan anda hanya menerima royalti (ganjaran) sahaja.

Kebebasan Kewangan Dengan Memiliki Syarikat Penerbitan Sendiri

Untuk memperolehi pendapatan sebnyak RM100,000 setahun anda hanya perlu menjual sebanyak 41 buah buku seminggu yang berharga RM50. Jangan anda fikir anda mahu dan boleh melakukannya bermakna anda sedang menuju ke arah kejayaan dan keuntungan sebenar di dalam perniagaan penerbitan ini.

Jika dilakukan dengan betul anda boleh memperolehi lebih banyak lagi darpada RM100,000 setiap tahun. Saya begitu yakin, ianya satu perniagaan yang mudah dan menyeronokkan. Peluang pendapatannya tiada had atau batasan .

(34)

Advertisements

Make a Comment

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Satu Respons to “BAGAIMANA MEMPEROLEHI RM100,000 SETAHUN DENGAN MENJADI PENERBIT DI RUMAH DENGAN MODAL KURANG DARI RM200.”

RSS Feed for idea unik Comments RSS Feed

sgt menarik perkongsian ini. terima kasih…


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: